Transformatie- en innovatiespecialist

Wat doe ik?

Een eenvoudige vraag met een veelzijdig antwoord. Als transformatiespecialist geloof ik in de kracht van balans – de gouden driehoek van mensen, processen en hulpmiddelen. Met mijn achtergrond en expertise weet ik precies wat er nodig is om succesvolle en duurzame veranderingen in organisaties te realiseren.

Mijn aanpak

Die is altijd persoonlijk. Elke organisatie is uniek en verdient een unieke benadering. Ik geloof in het potentieel van mensen en het belang van het inzetten van de juiste hulpmiddelen en het implementeren van efficiënte processen. Het is deze combinatie die ervoor zorgt dat de veranderingen die we samen implementeren duurzaam zijn. Het is mijn overtuiging dat transformatietrajecten naast nuttig ook leuk zijn. Met mijn ontwapenende persoonlijkheid breng ik de juiste sfeer.

DATO Management

Naast mijn werk als onafhankelijke transformatiespecialist, ben ik ook de drijvende kracht achter DATO Management. Hier pas ik mijn unieke D.A.T.O.-methode toe om organisaties te helpen navigeren door complexe transformatietrajecten. Van advies en begeleiding tot workshops en trainingen. We bieden een breed scala aan diensten om aan de behoeften van jouw organisatie te voldoen. Meer weten over wat de D.A.T.O.-methode voor jullie kan betekenen? Kijk dan eens op de website van DATO Management.

Suzanne in een notendop

Over mij als persoon

Geboren in Den Haag en nu gevestigd in het schilderachtige ‘s-Hertogenbosch. Ik heb een diepgewortelde passie voor het stimuleren van zowel persoonlijke als professionele groei. Mijn levensdoel is helder: het verlangen naar verdieping en verbreding behouden. Nieuwe kennis en ervaringen verwelkom ik dan ook met open armen.

Waar ik grote waardering voor heb, is de wil om te leren en respect voor ieders persoonlijke proces. Humor en inclusiviteit zijn fundamentele pijlers voor mij – ik geloof sterk dat iedereen erbij hoort. Én dat een gezonde dosis humor kan bijdragen aan elke ontwikkeling.

Mijn ondernemersgeest en aanhoudende streven naar zelfverbetering maken mij tot een toegewijde partner in een transformatietraject. Ik combineer mijn ervaring en expertise met een lichte, positieve benadering. Om zo samen jouw team of organisatie duurzaam te veranderen.

Zelf ben ik óók ondernemer

Als ondernemer begrijp ik maar al te goed de dynamiek en uitdagingen die gepaard gaan met het leiden van een bedrijf. In mijn eigen traject van zorgprofessional naar restauranteigenaar, en uiteindelijk naar diverse rollen binnen Operational Finance, heb ik een rijke diversiteit aan ervaringen verzameld.

Deze ervaring stelt me in staat om de uitdagingen, groeimogelijkheden en transformaties die andere bedrijven doormaken te begrijpen. Het maakt me een effectieve gids bij het navigeren door complexe transformatietrajecten. Ik heb de klappen van de zweep zelf ervaren.

20 jaar ervaring in project - en transformatiemanagement

Mijn loopbaan begon in de zorgsector, maar na tien jaar koos ik voor een carrièreswitch. Samen met mijn partner opende ik een restaurant, waar ik waardevolle ondernemerslessen opdeed. In 2004 begon ik mijn avontuur in Lead to Cash (L2C). Hier groeide ik snel door van debiteurenbeheerder naar rollen als teammanager, projectleider, projectmanager, verbeteringsconsultant en Global Process Owner (GPO).

Als transformatiespecialist ben ik vastbesloten mijn veelzijdige ervaring te benutten. Hiermee help ik organisaties te evolueren en gedijen te midden van verandering. Elke stap in mijn loopbaan heeft me gevormd tot de veerkrachtige professional die ik nu ben.

Ruim 10 jaar NLP Practitioner Master

Als manager voelde ik een sterke drang om mijn expertise verder te verdiepen. Deze drijfveer bracht me bij Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Na jaren van training en mentorschap heb ik mijn vaardigheden ontwikkeld tot het niveau van coach dat ik nu ben.

Voor mij is de ideale balans het samenvoegen van mijn grondige zakelijke kennis met mijn rol als coach. Ik communiceer helder, zonder franje, en bied inzichten die waarde toevoegen aan de klant en hen verder helpen.

Wat anderen zeggen (LinkedIN-referenties)

Deze referenties staan in het engels op LinkedIn. Om deze reden zijn ze hier niet vertaald.

Succesvolle transformatietrajecten begeleid bij o.a.

unit4 logo Suzanne van der Horst